Boer Bistro (boerbistro@najk.nl) is een samenwerking tussen Plattelandsjongeren, het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), en het Slow Food Youth Network (SFYN). Als jonge, ondernemende en voedsel georiënteerde project- en netwerkorganisaties zien wij dat jongeren steeds minder over de herkomst van ons voedsel weten. Bovendien ervaren wij een groeiende kloof tussen jongeren in de stad en jongeren op het platteland.

Om jongeren te laten ervaren waar ons voedsel groeit en hoe het geproduceerd wordt, alsmede om de verbinding te leggen tussen stad en platteland, slaan wij, Plattelandsjongeren, NAJK en SFYN, de handen in één. Samen helpen wij jongeren, tussen de 16 en 30 jaar, diners te bedenken en organiseren. Het enige wat jongeren nodig hebben is een handvat, en dat kleine beetje energie dat ambitie en talent in beweging zet.

Plattelandsjongeren.nl (PJ.nl) is de landelijke vrijetijdsvereniging van en voor jongeren (16 tot 30 jaar), wonende op het platteland en/of in dorpskernen. Wij inspireren en ondersteunen jongeren die actief willen bijdragen aan hun vrijetijdsinvulling en die van anderen in hun leefomgeving.

NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt) is de vereniging voor en door agrarische jongeren actief op zowel lokaal, provinciaal, landelijk als internationaal niveau. Dit betekent niet alleen het behartigen van de belangen, maar ook actief handvatten bieden tot beter agrarisch ondernemerschap. Hiermee draagt NAJK bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren in de agrarische sector.

SFYN (Slow Food Youth Network) is een internationale jongerenbeweging die zich inzet voor een good, clean & fair voedselsysteem. Voedsel heeft namelijk meer impact dat je denkt: het heeft raakvlakken met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische uitdagingen van deze tijd. SFYN gelooft dat jongeren een belangrijke rol spelen in de toekomst van de voedselproductie en -consumptie. Daarom brengen we jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar.